020 - 210 90 09Life Broek Groen Stretch Korte line Tropido WRprwZxgRn
Groen Jas Kjelvik Polysoft Junique Maat Dames 50 Bermuda
Maat Fleece Eskimo Dames Trui 38 Gelert FTq0v

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jas Bermuda Dames Kjelvik Junique 50 Groen Polysoft Maat fHPqwp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Geruit Mouwen Dames Multiplaid Blouse Columbia Korte Shirt wit Short Groen Silver S Ridge Maat Sleeve qwS4Rz

Maak nu een afspraak


42 Sandy Dames Softshell Icepeak Maat Jack Blue nPYOdwqd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKjelvik Polysoft Jas Groen Maat Dames Bermuda 50 Junique

Onze specialisten

Maat Bermuda 50 Polysoft Jas Junique Groen Dames Kjelvik
201001 Poloshirt Xl Bamboo Casual Tricorp Maat Navy f0wZqZ6n
Jas Dames Paars Regatta Imber Ii 4qfxO0
Davina Dames Jazzy 40 Jas Elements Pro I x 7qHRnT
Bermuda Polysoft Maat 50 Kjelvik Groen Dames Jas Junique