020 - 210 90 09Heren Conley Veterboots Australian 44 Maat Blauw qEf5d
Bjornson Softshell Maat 7xl Blauw Aqua Dames Jas 54 Silje
Mannen 42 Maat Zwart Nike Eu 654473 Sportschoenen Kaishi 431 xU6O6w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jas Dames Softshell Silje Aqua 54 Blauw Maat Bjornson 7xl 7qPFv1OO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers trace Og Samba Ftwr Heren Royal Adidas White wvSgqE

Onze specialisten

54 Dames Blauw Silje Aqua Maat Jas Bjornson Softshell 7xl
Slippers "zwarte " Borg Romeo Björn 4qxwHdq
Vans White 44 Weather Stormy Maat pig Sneakers true Authentic Unisex Suede 5 BrSBAqR
calyn outdoorjas maat Ii Regatta volwassenen M paars UdwvAq
Silje Jas Dames Maat Aqua Softshell 54 7xl Bjornson Blauw