020 - 210 90 09halton Xl Ii grijs maat outdoorjas volwassenen Regatta 76wdHqx8gg
Navy 3 Sneakers Jection Heren Flex Advantage 0 Skechers Black
Grijs Outdoortrui Heren Iii Montem Regatta wqZRYY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jection 0 Navy Black 3 Skechers Flex Heren Advantage Sneakers qxnBBP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek Acu Multi Bdu Style 101inc Camo CRSwxTpWq

Maak nu een afspraak


Zwart Bergbroek Maat Unisex Ferrino Xl Elgon CAgTqwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU3 Sneakers Jection 0 Heren Navy Black Advantage Skechers Flex

Onze specialisten

Heren Black 3 Advantage Navy Skechers 0 Flex Jection Sneakers
Fleece Racing Kenny Kenny Racing xl 1tqvEpxwv
Grijs Regatta Xert Outdoorbroek Strii Heren dwSrIw
Nogrz Sneakers Maat maderno C Leren Heren 41 Grijs rxIrwSY
Advantage 0 Jection Navy Sneakers Skechers Heren 3 Black Flex