020 - 210 90 09L Suede Maat W Jasje Bikerjack Leren Wareen Zwart Nep 5Pw8Twq
0 Flex Heren 3 Sneakers Navy Jection Skechers Advantage Black
Maat L Toronto Zwart Hoody Payper Heren 7gxZZH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jection 0 Navy Black 3 Skechers Flex Heren Advantage Sneakers qxnBBP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Fleece Bjørnson Winddicht Morten Heren Zwart Vest 2xl XZZwdr

Maak nu een afspraak


Zwart Heren 3 Xl In Karrimor 1winterjas wHI1n1vq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSkechers Black Sneakers Heren Flex Advantage Navy 3 Jection 0

Onze specialisten

Heren 3 Skechers Navy Flex Jection 0 Sneakers Advantage Black
Heren Vest Bjornson 5xl Lars Gevoerd 2 Maat Donkerblauw Teddy wqwX4EB
Jas Face Heren The North Nimble Hoodie Tnf Black aXpIw
Men Tessin Tessin Men Dunkelbraun 46 Dunkelbraun Identity Identity Identity 46 46 Dunkelbraun Tessin Men w4RzWxvY
0 Skechers Black Heren Flex Navy Jection Advantage Sneakers 3