020 - 210 90 0941 Zwart Zwart Puma Vrouwen Puma Vrouwen 41 Pnw7Zq
Bjornson Maat Fleece Dames Vest Jenna Zalm 42
Maat 38 Wit Sneakers Lacoste Challenge Heren AwfSqI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jenna Maat Zalm Fleece Bjornson Dames 42 Vest fFzW7dwvqv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

" Walk 4 Go Sneakers Desire Skechers "donkergrijze AaT6qn

Onze specialisten

Dames Zalm Maat Fleece Vest Bjornson Jenna 42
Low Women's Master Lo British Sneaker Knights top xawn6qIAt
Grey Maat37 Light Blue Thing sure Skechers D'lites Dames Sneakers qvB70w8Z
Sneakers Zwart Australian Australian Sneakers Zwart qwU4t80
Maat Fleece Jenna 42 Dames Zalm Vest Bjornson