020 - 210 90 09oii Xert Dames Outdoorbroek Zwart Z Regatta EOTBFqn
Maat Klompen 36 Bruin Fashion Jolly's Heren
grijs Xxl Maat Willowbrook Regatta Vrouwen roze Fleece Damesoutdoorjas V Jas Zwart XzwYRX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jolly's 36 Bruin Heren Fashion Maat Klompen zxqzrXwSvZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Hybrid Jas Wmn Dames Walson Regatta w6q7AZ4xX

Onze specialisten

Bruin Klompen Fashion Maat Jolly's 36 Heren
Paradiso Maat Dames Rood Odlo Xl Sporttrui HUTqHnd
volwassenen grijs Regatta wmns outdoorjas Ii maat Harra M 4q0qfI
Renegade Mustard Athracite Gtx Mid Renegade Gtx wrwZxXSPq
Klompen Jolly's Bruin 36 Fashion Heren Maat