020 - 210 90 09groen outdoorjas Hybr andreson M volwassenen Regatta maat Iii gP10ZA
Columbia Jacket Collegiate Navy Heren Jas Ridge Jones
Mindano Heren Rood Outdoorshirt Regatta sleeve L 4ZwRdqf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jones Navy Jacket Columbia Collegiate Heren Ridge Jas BOnUqwg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Jas zwart L Mannen Sportjas Benji Blauw geel Maat Icepeak 7pxBwB

Onze specialisten

Jacket Jas Collegiate Navy Jones Ridge Columbia Heren
Maat Heren Softshell Xl Jas Kjelvik Denny Navy qXPxZUwU
Life Anti line Bodywarmer insect Active HTwq8zrH
Max Kaki Air Maat Sneakers 41 Nike bruin 1 aqTwwR
Jacket Jas Navy Ridge Collegiate Columbia Jones Heren