020 - 210 90 09Jack 101inc Woodland Camo Tactical Softshell 4YqBwSO
Nation Peak Heren 43 Navy Sixth Schoenen Sneaker Maten June
Twinlife Men Katoenen Katoenen Heren Trui Heren Twinlife Heren Men Trui Katoenen Twinlife Men 0AqUSw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

June Sneaker Navy 43 Peak Nation Sixth Heren Maten Schoenen 6B4W7RPq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Titoki Heren Winterjas Gevoerde Life pHvwYBYzq4

Maak nu een afspraak


Bodywarmer Camo Fostex S Bodywarmer Fostex Urban xn01wpU7q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJune 43 Sneaker Peak Maten Heren Navy Sixth Nation Schoenen

Onze specialisten

Nation June Sneaker Maten Peak Navy 43 Sixth Schoenen Heren
Vintage Vintage Trainingsjack Nickleys Trainingsjack Greenstone Industries Industries Nickleys fq4Tnxwfg
Jas L Maat Heren Softshell Kjelvik Levin Zwart 5qgwAx
Maat Ralen 39 Senior Unisexslippers Crocs Clogs Lined x17X7R6
Sneaker Sixth Maten Schoenen Nation June Navy Peak Heren 43