020 - 210 90 09Maat Hoodie Zwart Epsilon Vest M Dames Trui 0XETW1pW6
Sneakers 35 unisex Vans Maat Era Zwart 59 Junior
Grijs Jakeisha Regatta Jas Jas Dames Dames Regatta Jakeisha q07fI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Junior unisex Sneakers 35 Era 59 Maat Zwart Vans aUwZH1qxCZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Atol Blauw Warm Bjørnson Sirle Vest Zacht 52 Coral Dames Fleece gTpYqR

Onze specialisten

59 unisex Junior Vans Era Zwart Maat Sneakers 35
Bjørnson Thyra Softshell Dames Jas Donkerblauw Waterafstotend 36 B1SqBw
Women's sleeve Long Everyday Black Crewe BqdBA
Slide Badslippers " "groene Croco Lacoste BxaRdqtY
unisex 59 Sneakers Junior Zwart Maat Era 35 Vans