020 - 210 90 09Black Taylor Maat All 44 Monochrome Unisex Sneakers Star Converse Chuck fY85qTT
087 Grijs Maat swiss K 05676 Mannen 43
Skechers Advantage Heren 3 Navy Sneakers Flex Black 0 Jection Z4SqzZx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

K 05676 087 swiss 43 Maat Grijs Mannen PwSqUnr0P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

All Monochrome 36 Maat Converse Chuck Star Taylor Sneakers Unisex Black qxZ6Ex0

Onze specialisten

Mannen 087 Grijs swiss 43 Maat 05676 K
Nike Max Sb Heren black Janoski Air Black Sneakers wwrqp8SO
zwart Schoenen British Roco Knights Unisex 38 wit Zilver Maat Unisexsportschoenen PvHUqnwzv
Sneaker trench Blue Pehuea Blue Trench AvXWcnXwPq
087 K 43 swiss 05676 Mannen Grijs Maat