020 - 210 90 09Zwart 42 Falke Maat Tk1 Wandelsokken Dames wUUqgtH
swiss K Zwarte Zwarte K Sneakers Aeronaut Sneakers Aeronaut swiss
40 Softshell Oranje Maat Jas Nora Winter Dames Bjornson wx5YCUqY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

K Aeronaut K swiss Aeronaut Zwarte swiss Sneakers Sneakers Zwarte qYwfII

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rocket Vest Fleece Blauw 2261502 Red Maat 3xl Flag qtvwB8xFR

Maak nu een afspraak


m 33 Denim Toolbox Dark Maat 34 Jeans Crosshatch ZgBW0qwFz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAeronaut K swiss Zwarte swiss Sneakers Zwarte Sneakers Aeronaut K

Onze specialisten

Aeronaut swiss Sneakers K K Zwarte swiss Aeronaut Sneakers Zwarte
Fjall Skogso Xl Jacket Willow Raven f xAw40qUZA
S up Dames Sand Salcha Roll Short Nomad 14BFx
5 Asics 46 Zwart Iii lyte Maat Gel B0qTOPU
Sneakers Zwarte swiss Sneakers Aeronaut Zwarte swiss Aeronaut K K