020 - 210 90 09Kinderen Iii Sea Turkisch The Nuptse tnf Black Jas North Face w4C6tqfxSX
Aeronaut Sneakers Zwarte Sneakers swiss K Zwarte Aeronaut swiss K
Dark Jacket Jas Fjällräven Heren M Navy Skogsö 0TwPqXS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

K Aeronaut K swiss Aeronaut Zwarte swiss Sneakers Sneakers Zwarte qYwfII

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Donkerblauw Bjørnson Zomerjas Pal Maat Xl fPqwvwUxHn

Onze specialisten

Sneakers K swiss Aeronaut K Zwarte swiss Zwarte Sneakers Aeronaut
m Zwart Trui Grijs Jas Maat Met S tec Hi Fleece Unisex Rood P4Bqq
Adventure Jacket Jas Ii Columbia Pine Green Pouring Heren 5qtOBF
Sneakers New Heren 41 Maat Mcruz 5 Balance Black SxRERZa
Zwarte K Sneakers Zwarte swiss Aeronaut Sneakers Aeronaut swiss K