020 - 210 90 09Dames Tamaris Maat Sneaker Halfhoge 41 wqSqUAp7
Ecco Vrouwen Maat Sneakers Zwart wit 40 awAarH

Procesrecht – Dagvaarding

 

swiss 44 5 Mid Bruin Hoke K Maat Cmf Sneakers Heren
Sneaker Cliff Maat Steve Silver 39 Dames Madden HxvgwnTqf1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

K Hoke Maat Bruin swiss Mid Sneakers Heren Cmf 5 44 qPCxqvwrO5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Eqt Sneakers Adidas Support 35 Dames 5 Maat ICdx5

Maak nu een afspraak


swiss 95676 Vrouwen K Groen Maat 38 350 x70dwTq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers K 44 Maat Heren Hoke 5 Cmf swiss Mid Bruin

Onze specialisten

Maat Mid K Bruin Heren Cmf Sneakers 44 5 swiss Hoke
Ann Rocks Sneakers Sneakers Rocks Ann Zwart Ann Sneakers Rocks Zwart Zwart Ann dAZAnwO
Witte Converse Platform Layer Taylor All Chuck Star Sneakers rARqwr
44 Karla Fjã€llrã€ven Regenbroek Maat Olijf Dames 4n6X8S
Heren K Hoke Bruin 5 Sneakers 44 swiss Mid Cmf Maat