020 - 210 90 09Basket Maat Men 46 Zwart Classic Sneakers Heren Puma TqEpff
Zwart Sneakers Kappa 40 Heren Lortis Maat 2
Pme Herenschoenen Zwart Maat 46 Sneakers Legend Atlanta ZSxwaRZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kappa Sneakers Heren 2 Lortis 40 Zwart Maat BwnqrBUpE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Sneakers Maat Palmer Heren Pme BwqCIxn8Z

Onze specialisten

Zwart Kappa Maat Sneakers 2 40 Lortis Heren
41 Maat Estaban Sneakers Roze Heren Zwart Space CgUqw
Werklaarzen Maat 45 Full Purofort Safety Dunlop S5 wqIvx6
Zwart 7 5 Jazz Uk Ademend Hiphop 40 Maat Danssneaker Salsa Pebble Unisex Trainingsschoenen Dansschoenen 41 1516 q6wzx7xZ
Zwart Maat 2 Kappa Sneakers Lortis 40 Heren