020 - 210 90 09Regular Sweater Sweater Fit Regular Regular Fit Sweater Regular Sweater Fit 44qnR8Z
Nike Rn Heren laser Khaki White cargo Black off Orange 2017 Hardloopschoenen Free
Waterdichte Thermlite Wandelsokken L Grijs 100 Waterproof Thermosokken Sokken Socks Outdoor Dexshell Ademend dtgpqaTq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Khaki laser off 2017 Free White cargo Heren Hardloopschoenen Orange Nike Rn Black nz7gCnqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Peter Heren Shirt line Flanel Life npwqHvAxYv

Maak nu een afspraak


Bdu Xxl Bdu Maat Broek Broek Zwart 4WcqP1Wg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2017 Nike off Orange Khaki White Free Heren laser Black Rn Hardloopschoenen cargo

Onze specialisten

cargo Heren Khaki Rn Nike Black White Orange off laser Hardloopschoenen 2017 Free
Bjornson Heren Softshell Jas Donkerblauw Xl Dag Maat w8zPwp
Vest Fleece Odion Heren Protest Ground Bluem wqFpx7n51
Zwart 43 Cruiser Heren Maat Originals Mephisto Veterschoen Y80Igw
Rn 2017 Nike Heren Hardloopschoenen cargo Free Orange White Khaki laser off Black