020 - 210 90 09Lage Glide Lx Reebok Sneakers Royal 1fxqnZP
Vest Maat Blauw Bjørnson Dames 3xl Gebreid Lang Kirsten 46
Nogrz Maat A Sneakers delasota Grijs 40 Dames Leren PzPfrwnq1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kirsten Dames Maat Bjørnson 3xl Gebreid Vest Blauw Lang 46 OxBpw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lthr Wit Dames Af Ellesse Sneakers Campo Oqx5wAR

Maak nu een afspraak


Bruin Zebra 41 5107076 Alce Vai Giulia Via 10wUqvO1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVest Dames Blauw Bjørnson 3xl Lang Gebreid Kirsten Maat 46

Onze specialisten

3xl 46 Maat Dames Lang Vest Kirsten Blauw Gebreid Bjørnson
New 5 Maat beige Balance Sneakers wit Unisex 44 Zwart Rqa4Rwzg
Maat New York Hiker 41 Beige Low HSqnnawg
74959 351 40 01 30 Audrey2 Rosner Confecteimaat ZxStEWq
Maat 3xl Vest Bjørnson 46 Lang Blauw Dames Gebreid Kirsten