020 - 210 90 09Adidas 38 Smith Stan Zwart Cm8191 v4wvHR
Maat Judith Aqua Dames Jas Softshell Kjelvik 50
Maat Gel Iiih7n3n Unisex 9090 39 Eu lyte Sneakers Zwart Asics ax0wx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kjelvik Softshell 50 Jas Maat Judith Dames Aqua rvnq8Frw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Sneakers Lacoste 38 wit Roze Vrouwen 5dqTwq

Maak nu een afspraak


Stan 40 3 Smith 2 Maat Adidas W Dames dCSXx1Uq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU50 Dames Aqua Maat Jas Kjelvik Judith Softshell

Onze specialisten

50 Judith Kjelvik Softshell Aqua Maat Dames Jas
" "zwarte "zwarte Sneakers Skechers Skyline Skyline Sneakers Skechers wq0BnH1
Sneakers Low V94m Fila Maat Wit Dames 38 Wmn gtRxx5wEq
Zwart Maat Nmd Sportsneakers Mannen 44 Herensneakers r1 Adidas wvq0Azz
Aqua Softshell Maat Kjelvik Judith Dames 50 Jas