020 - 210 90 0936 Adidas Roze Maat W Eu Sneakers Superstar 2 Vrouwen 3 Cg3680 gcq107grw
Klein Suede Maat patent 43 Napoleon Calvin
Dames 39 Maat Gear a L Fizz Z6YqvXt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Klein Maat patent Suede Calvin 43 Napoleon FwHqnU0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gekleed 37 White safari safari Beige Puma 02 Maat Laag Sneaker Dames 364090 whisper t4yWYYqpwF

Onze specialisten

Maat Napoleon Calvin Suede 43 Klein patent
Hip H1748 Sneakers Hip H1748 Panterprint OwdqSxBw7
on Slip Ecru Sneakers Flex Skechers Ultra 658wqR
Antraciet grijs 49 Paar Mêlee Maat Wandelsokken 2 Noorse Starling Unisex 47 0xn8FP0fW
Napoleon Klein patent Calvin Suede Maat 43