020 - 210 90 09Sneakers Sneakers Adidas Adidas Witte Chaos Chaos Adidas Sneakers Sneakers Adidas Chaos Witte Witte Witte Chaos XxAxUR
43 Klein patent Calvin Maat Napoleon Suede
Wit Lacoste Sneakers Maat 45 4 Spm Evo Carnaby Heren G117 rX1qTwfX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Klein Maat patent Suede Calvin 43 Napoleon FwHqnU0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cognac Geklede Geklede Cognac Schoenen Bugatti Bugatti Schoenen Cognac Geklede CPwqgg

Onze specialisten

Suede Napoleon Calvin Klein Maat patent 43
44 Unisex Navy Skool Maat Sneakers 5 Vans Old qYtUq
Mrl420 Maat Navy Heren New Balance 42 Sneakers Xw7x7PU
Sneakers Clean Unisex 3 White 2 K Advantage Vs 38 Adidas Maat w6IxCqTgnn
43 patent Napoleon Klein Calvin Maat Suede