020 - 210 90 094xl maat volwassenen Regatta outdoorjas ecru romina POvT1
Valt Papillon Op Klein 36 Danssneaker Nubuck Maat Zwart let
Capuchon Life Jas Fleece Jennifer Met line Dames wHHRUz1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Klein Valt Maat 36 Danssneaker Zwart Papillon let Op Nubuck HUXFqxY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vrouwen Malin Tenson Maat Wit Xs Sweater xEwYw7

Maak nu een afspraak


Bjornson Winter Nora Jas Maat 48 Blauw Dames Softshell w8BrqxB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUValt Danssneaker Nubuck 36 Op let Papillon Zwart Maat Klein

Onze specialisten

Klein Nubuck Papillon Valt let Zwart Op 36 Maat Danssneaker
Dames Ronja Bodywarmer Bjørnson Maat 6xl Donkergroen 52 vq55gH
Face Heather Quest Jas The Blue North Ion Dames Jacket U6xvpqn
Lowa Renegade Gtx rust Espresso Mid SS4Yrq
Papillon Valt Maat Danssneaker let Zwart Nubuck 36 Op Klein