020 - 210 90 09Lichtblauw Bjornson 42 Zomerjas Dames xl Maat Helena 04xp4qR
Knitted Brooklyn Gorilla 46 black Wear Red unisex Sneakers
40 43 Camper Unisex Footie Maat Zwart Wandelsokken Wolf OqpXv8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Knitted Gorilla 46 unisex black Red Wear Sneakers Brooklyn PPrnREq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zomerjas s Lena Zwart 36 Bjornson Dames Maat z1RnqUq

Onze specialisten

black Gorilla Wear Knitted Brooklyn Sneakers Red 46 unisex
Fleecevest Trail Columbia L Hoodie Maat Crush Rood Dames rO7Sn7a
Dames Jas 3xl Zwart Karrimor 20 Waterdichte f1wxqPUP
Unisex Iii H715n Gel Asics Schoenen lyte sneakers Ns 9097 maat40 Zwart ExqE8g
unisex Sneakers Gorilla Wear Brooklyn Red 46 Knitted black