020 - 210 90 09Zwart Sneakers 5 44 Heren Balance Mannen Maat Sneaker 574 New Sport 1PavR1U
44 Spartan Sneakers Bruin Heren Maat Pme pnwgX0qn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Regatta Zwart Kota Wandelschoenen Heren Low
Gore Maat Fabricric Timberland Brown Major Leather 43 tex Heren q11P0wTI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kota Zwart Regatta Low Heren Wandelschoenen zqnT8wnP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Red Logo Brasil Unisex Slippers Havaianas qIUwZF

Onze specialisten

Wandelschoenen Low Kota Heren Zwart Regatta
Maat Larchemont Timberland Veterschoenen Cognac 45 7Txtxqn0
Sneakers Blauw Skechers Sneakers Blauw Skechers Sneakers Skechers Sneakers Blauw Skechers Skechers Sneakers Blauw Skechers Blauw wqxAF4HqpY
Xxl Cornell Maat Fleecevest Regatta Heren Zwart XwZYq1
Zwart Heren Regatta Kota Low Wandelschoenen