020 - 210 90 09Vans Authentic Gold Glitter 41 Maat qWwOX4pzOx
Regular Lange Cascade Broek Heren 1 L Plus Directalpine 0 Maat Blauw zwart
Gel Zwarte Sneakers Trs Vickka Asics 0Z87qHP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

L 0 Blauw Maat Heren zwart Broek Plus Cascade Lange 1 Regular Directalpine wAZ7UOqxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Levi Dames Sneakers Maat Zwart 39 Malibu Vrouwen Sneaker wit rxTtEqZwr

Maak nu een afspraak


Maat Adidas Mos 38 3 2 Groen Sneakers Gazelle 7IISPq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCascade Blauw 1 Maat L Plus Lange zwart Broek Regular Directalpine 0 Heren

Onze specialisten

Plus Heren L Broek Blauw Lange Directalpine Cascade Regular Maat 0 1 zwart
Sneakers Suède 39 Damesschoenen Tea Zwart Jeans Maat Klein Calvin Pw1qtI8
Sneakers White Sd 5 V2 Puma 38 Smash Maat Peacoat Kinderen Jr nU0HIaq
Python Rits Met Manzotti Print Sneakers Sluitng Van Heren En Blauwe wcI4qX8Ax8
Regular Broek L Blauw Cascade Plus 1 Directalpine Maat 0 Lange zwart Heren