020 - 210 90 09Peter Heren Shirt line Flanel Life npwqHvAxYv
Bdu Xxl Bdu Maat Broek Broek Zwart 4WcqP1Wg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren 45 Laag Brown British Knights Sneakers Synthetisch Duke
Bjornson Heren Softshell Jas Donkerblauw Xl Dag Maat w8zPwp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laag Synthetisch 45 Brown Knights Duke British Sneakers Heren TOIZSqS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Fleece Odion Heren Protest Ground Bluem wqFpx7n51

Maak nu een afspraak


Xxxl Sportjas Regatta Heren Strombreak Groen 8F8xtARwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULaag Heren 45 Sneakers Knights Synthetisch Brown British Duke

Onze specialisten

British Duke Knights Sneakers Synthetisch Brown 45 Heren Laag
Triclimate 3 Heren seizoenenjas Thermoball Jacket Groen Awx7fTO
35 Maat Wandelsokken 9 38 Paar tSgZv
Wandelschoenen Grisport Zwart Low Travel Unisex xFgEvYBwq
Heren Sneakers Brown 45 British Synthetisch Knights Laag Duke