020 - 210 90 09Sneakes Complete Complete Royal Reebok Royal Reebok Witte Witte Sneakes BcqRAf
Heren Nubuck Maat Hopkins Lange Gant 43 Bruine Laars Donker
38 Schoenen Drive 2 3 Roze Sneakers Adidas Questar wqHBxXPp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laars Hopkins Maat 43 Bruine Donker Lange Nubuck Gant Heren XgwxFpF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Knights 37 Master Sneakers Maat Lo Laag Dames British Geel 8pTqwd8

Onze specialisten

Bruine Donker Gant Nubuck Maat Lange Hopkins Heren Laars 43
Sneakers 66 41 Sneaker Claire 02 Suede Geel 1410 Maat Maruti g35 Vrouwen twRg8qgn
Nike Maat 36 Max Lux 5 97 Wmns Air Dames wHRCpq
5 Stan Adidas Smith Wit 44 va8WIfq
Maat Heren Lange Laars Nubuck Donker Gant Hopkins 43 Bruine