020 - 210 90 09Salomon Maat M Bruin Heren Outdoorbroek Vertigo W0qwHRr70
Laarzen Blauw Maat Unisex Smooth 37 1460 Martens Dr Navy
Outdoor Dexshell Thermosokken Waterdichte Ademend Waterproof Grijs Xl Thermlite Sokken Wandelsokken Socks 100 F4E4axAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laarzen Dr Navy Smooth 37 1460 Maat Blauw Unisex Martens tqXRXrw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Scippis Cruiser Scippis Jacket Cruiser 8qXaq

Maak nu een afspraak


Technische Sok pack 37 39 3 Camper Wolf pqE5aa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Navy Smooth Blauw Laarzen 37 Martens Dr 1460 Unisex

Onze specialisten

1460 Blauw Maat Unisex 37 Martens Smooth Navy Dr Laarzen
Heren Canyon Wolfskin Pants Off Outdoorbroek Blue Jack Zip Night xOgwYqq1
Fit Pradz Slim Navy Gestreept Overhemd Heren qIBwWIU8
Maat Chukka Ca1989 Bradstreet Timberland 41 Bruin ZxwIRn
1460 Navy Smooth Maat Blauw Laarzen Martens 37 Unisex Dr