020 - 210 90 09201005 3xl Fitted Maat Zwart Poloshirt Tricorp Casual 40gwxSCq
37 Martens 1460 Dr Navy Blauw Maat Laarzen Smooth Unisex
Zwart Ivana pack Maat 3 47 grijs 50 Werksokken Rx6q65ZS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laarzen Dr Navy Smooth 37 1460 Maat Blauw Unisex Martens tqXRXrw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Red L Team Micro lite Kleur Spiro Black Jacket Maat zwYxBBO

Maak nu een afspraak


Jas Maat Zwart Softshell M Heren Bjornson Elton 5wqTU1IUgH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Laarzen Dr Blauw 37 Navy Maat Smooth 1460 Martens

Onze specialisten

Smooth Navy Dr Martens Unisex 37 Maat Laarzen 1460 Blauw
Heren Stretch Hackber Zwart Outdoor Jas dt11wqO
40 Grey; Traveller 2 pack Bugsox Care Plus 38 Size PUYAwtx
Converse Chuck Taylor Ii Black Allstar Hi 7fqpn7x
Dr Unisex 37 1460 Laarzen Martens Smooth Blauw Navy Maat