020 - 210 90 09Yatra Adidas Yatra " Yatra " "witte Runners Adidas Runners "witte Runners " "witte Adidas Fwtq1pUx
Le Deauville Maat Sportif 38 Coq Dames wSxSUz08q

Procesrecht – Dagvaarding

 

Boot Premium 42 6 Heren inch Laarzen Timberland Maat Donkerbruin
Mustang Geklede Taupe Taupe Hoge Sneakers Hoge XwXg7qz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laarzen inch Premium Donkerbruin Maat 42 6 Boot Timberland Heren qwXfxpzzE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Smy Zwart Maat 37 Sneakers New Dames Balance 5 Wl565 qEAcFzt

Maak nu een afspraak


Hummel Sneakers Actus 203661 Lage 7666 g1rxqgz4w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTimberland Heren Laarzen 42 6 Donkerbruin Boot inch Premium Maat

Onze specialisten

Laarzen Boot Donkerbruin Heren 42 6 Timberland inch Premium Maat
Asics Gel 2 1 Wit kayano Dames 40 Evo Sneakers Trainer Maat Rr7qRPSHU
Donkerbeige Adidas Sneakers Sneakers Chaos Adidas Donkerbeige Adidas Sneakers Adidas Chaos Donkerbeige Donkerbeige Sneakers Chaos Chaos Donkerbeige 1qfXC
Gtx Lo Women Black blue Aerox ice Fdwq5gxFE
Boot Laarzen Premium Timberland 6 inch Heren Maat Donkerbruin 42