020 - 210 90 09Heren Vetersluiting Sneaker 42 Maat Venice Zwarte aqPx68wqf
Batwing 46 Maat Heren Levi's June vqfw8g

Procesrecht – Dagvaarding

 

Boot Timberland Premium 42 6 Heren Maat Laarzen Donkerbruin inch
42 5 Sneakers Chaymon Maat Eu Grijs Lacoste Spm00802g2 Mannen 116 wc0Y68qf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laarzen inch Premium Donkerbruin Maat 42 6 Boot Timberland Heren qwXfxpzzE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Mn Sneakers Atwood Zwartheren Tone Vans zBfqtW

Onze specialisten

Maat Laarzen inch Donkerbruin Timberland Boot Premium 6 Heren 42
Maat Heren Ecru Veterschoenen 42 Clarks qXR6R
Asics kayano 2 1 Maat Gel Grijs Evo 44 Trainer Sneakers Heren Rq6wrRS
Star Converse Ox Taylor Chuck Unisex Sneakers All Pink M9007c ZSqFO7q
Laarzen Maat Donkerbruin 42 6 Timberland Boot Premium Heren inch