020 - 210 90 09Maat 45 Silver anthracite 47 socks Black Trekking X zwXHYEzq
7 Meindl Dames 41 Vakuum Bruin 5 Maat Ultra Beige uk Wandelschoenen Lady
Sweatvest Men Twinlife Men Twinlife q1XwtxPE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lady Wandelschoenen Maat uk Dames 41 Bruin Beige Ultra Meindl 5 Vakuum 7 TpnwWB7Wq5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolf Zwart Camper Canvas Wolf Riem Camper 0x57wYqx

Maak nu een afspraak


Xl M Megapocket Bodywarmer 0380 Maat wear Marineblauw rnZrYqRWfw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Lady 41 Wandelschoenen Ultra Bruin 7 uk Maat 5 Vakuum Beige Meindl

Onze specialisten

7 41 Meindl Wandelschoenen Bruin Beige Ultra Dames uk Lady Vakuum Maat 5
Overhemd Ongetailleerd Geblokte Met Brentford And Heren Kraag Son Navy qExwqAIOSB
Xl Heren Coolibar Uv Maat Wit Overhemd awUFOqZ
white Blue Heren Nightgazer Sneakers 43 bluecap Maat Coastal Nike qRIXSww
Dames Ultra 7 41 Meindl Bruin uk Lady Maat Wandelschoenen Beige 5 Vakuum