020 - 210 90 09Roco British High Knights Sneaker Men's top 8BTBF1qn
7 Maat Ultra Wandelschoenen Beige Meindl Bruin Vakuum Dames Lady 5 uk 41
Maat Australian Sneakers 42 Heren Blauw Geelong 6q1q7Fw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lady Wandelschoenen Maat uk Dames 41 Bruin Beige Ultra Meindl 5 Vakuum 7 TpnwWB7Wq5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Maat 46 Wandelschoen I Nijmegen Sphike Low Heren Blue 7Hq0wYP8

Maak nu een afspraak


Sneakers Cl 36 Trace Advantage Blue F21 Heren Cf Maat Adidas qR1UxwtU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBeige Vakuum Dames Lady Meindl Maat Ultra Bruin 5 Wandelschoenen 41 uk 7

Onze specialisten

uk Dames 5 Bruin 41 Ultra Wandelschoenen Beige Meindl Maat 7 Vakuum Lady
43 Sneakers royal 85 Club C Reebok Maat gum Int Heren white twSq0Anv
Maat Sneakers Knights Donker Blauw British Heren 43 Roco Hoog qtwRR10p
Balance Sneakers Dames New Wsx90 Maat 39 Zwart FB1wxqS
7 Meindl Vakuum uk 41 Beige Bruin Wandelschoenen Ultra 5 Maat Dames Lady