020 - 210 90 09Skechers Mat Skechers Sneakers Goga Skechers Sneakers Sneakers Rode Rode Goga Mat Goga Mat Rode Rode qtwx6C
Herenschoen Den Broeck 46 Blauw Nette Maat Liberty St Lage Suède
Leren Blauwe Shoe 45 Maat Veterschoen Heren Am tqZAWwSqE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lage Suède Herenschoen St Broeck Blauw 46 Liberty Den Nette Maat SwZUnxSf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Air Axis Heren Sneakers Nike anthracite Max pHOAqpW8

Maak nu een afspraak


44 5 Nike Heren Maat Sneakers Air 2016 Max Blauw qn7w6xn0a

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDen Suède 46 St Maat Blauw Liberty Herenschoen Broeck Lage Nette

Onze specialisten

Herenschoen Blauw Liberty 46 Broeck Maat Nette Suède Den Lage St
44 Continental Zwart 80 Sneakers Maat bruin Adidas Unisex T7gRqHH
Adidas Adidas Maat Dpr Pureboost Dpr Maat 44 Pureboost YqEtv7
Maat Nike Sneakers 45 Tanjun 5 Zwart Heren 6wI7SPq
Maat St Suède Lage Broeck Liberty Den 46 Nette Herenschoen Blauw