020 - 210 90 09blauw X 38 Wandelsokken Vrouwen Maat Light Grijs socks 37 Trekking qqwzOTWZ
Lage Buffalo Corin Corin Lage Sneakers Lage Buffalo Witte Witte Witte Sneakers
Broek Industries" Broek "vintage Bdu Security Zwart Outdoor qROHgH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lage Witte Lage Buffalo Sneakers Corin Witte Buffalo Corin Lage Sneakers Witte nqgOABZx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Woman Polar Lime Xl Donsjas Grape Uwq8RnwZX

Maak nu een afspraak


Jack Dames Maat Chilly Xs Black Jas Wolfskin Morning ZPZI4rY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWitte Witte Buffalo Sneakers Sneakers Witte Lage Buffalo Corin Corin Lage Lage

Onze specialisten

Buffalo Witte Witte Sneakers Lage Witte Corin Lage Buffalo Corin Lage Sneakers
Face Xl Maat The Nimble Dames Tnf North Black Jas A557Yq
xl Bjornson Blauw Marit Dames Royal Maat 42 Zomerjas fqfYar4
Maat Pop Optic Zwart Dames Puma Sneakers 39 0 Rs vT6Zq
Corin Witte Lage Sneakers Sneakers Lage Witte Lage Buffalo Corin Buffalo Witte