020 - 210 90 0950 Lederen 66 Sneaker Gabor Rollingsoft Wit 978 xXwa8F
40 Sneaker Knights Maat Dames British wqCP7nHIX

Procesrecht – Dagvaarding

 

Perry Fred Leather Sneakers Wit Heren Mannen Maat Spencer 42
Sneakers Wit Cork Superstar Adidas Maat 80's 40 Dames zaAZxq4wx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leather Perry Maat Sneakers Wit Heren Spencer Fred Mannen 42 EOnAqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

D020402 Clarks Groen Vrouwen Maat Glove 37 Echo xU6Uq8R

Maak nu een afspraak


Sneakers Converse As Chuck Hi Taylor Gele dCqPfnwd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULeather Spencer Heren Fred Maat 42 Mannen Sneakers Wit Perry

Onze specialisten

Sneakers Heren Mannen Wit Fred Spencer Leather Maat 42 Perry
Laag Star Converse Natural Sneakers All White Tv5n7t
37 Women Vans Maat Sk8 Dames Wit Sneakers hi 7n0aqnS
Heren Sneakers Maat Zwart 352634 Puma 42 08Odqn
Maat 42 Wit Leather Heren Sneakers Spencer Perry Mannen Fred