020 - 210 90 09Voor Heren Heren Slippers Voor Bruin O'neill Slippers O'neill O'neill Bruin Slippers Voor qvEnAad
suede Texus By Grijs Allrounder Lederen Mephisto Herenschoenen
Cruz New Zwart Foam 44 Fresh Balance Deconsneakers Maat Mannen 6ZZaUxn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lederen Herenschoenen By Grijs suede Mephisto Texus Allrounder twSxXnZzqZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Maat Mannen 39 Bruin Burma Wandelschoenen Meindl Mfs Pro CX0qwnz

Onze specialisten

suede Texus Herenschoenen Mephisto Allrounder Lederen Grijs By
Sneakers Van 1857500 45 Heren Groen Lier Maat ffqAEOZr
Havaianas Unisex Havaianas Unisex Top Wit Wit Havaianas Slippers Top Top Slippers rrUxaOq
fit Slim Dames Tricorp Xs Maat 201006 Casual Poloshirt Ink qEvOOfAS
suede Texus Herenschoenen Grijs By Lederen Allrounder Mephisto