020 - 210 90 09Bjørnson Winterjas Heren Soren Maat Grijs 4xl rrvBwSq
Leer Casual 45 Herenschoenen Aberdeen Maat Cognac Sportieve Travelin
Capuchon Life Jethro Fleece Jas line Heren Met SSqfYnr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leer 45 Cognac Herenschoenen Travelin Aberdeen Maat Sportieve Casual ZqzfxZ8w1P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Industries Jacket Industries Jacket Olive Olive Vintage Vintage Vintage Lilestone Lilestone Pnw451BqWx

Maak nu een afspraak


Tk2 Mel Wool Silk Anthra In Box rxrBpq8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravelin Leer Aberdeen Cognac Maat Casual Sportieve 45 Herenschoenen

Onze specialisten

Maat Travelin Aberdeen Sportieve Cognac 45 Casual Herenschoenen Leer
Beige Leesville Regatta ooutdoorbroek Heren Z gHnZxqwI
Outdoor Adidas Mt Primaloft M Heren Geel Agravic Terrex Jack aq7wxqdp
Mannen Maat Zwart Tanjunsneakers 43 Nike t8Bgt
45 Maat Leer Sportieve Casual Travelin Cognac Herenschoenen Aberdeen