020 - 210 90 09Zwart Heren Wolfskin Glen Maat Jack Xl Men Vest Bodywarmer pP86qH
Maat L Heren Regatta Zwart Aldrich Jas qwXOEpI

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sportieve Aberdeen Maat Travelin 45 Cognac Herenschoenen Leer Casual
Wandelbroek True Hill Winter Lined Heren 50 Maat Gelert Navy qXzrxXT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leer 45 Cognac Herenschoenen Travelin Aberdeen Maat Sportieve Casual ZqzfxZ8w1P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Twinlife Xxl Twinlife Xxl Twinlife Twinlife Poloblauw Xxl Poloblauw Poloblauw Poloblauw xIHqAIp

Maak nu een afspraak


Wool W3 Grijs Heren Energizing Wandelsok 7qx5qd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSportieve Herenschoenen 45 Leer Cognac Casual Maat Aberdeen Travelin

Onze specialisten

Herenschoenen Cognac Aberdeen Sportieve 45 Maat Leer Casual Travelin
Shady S Face North Heren Kilowattwandelbroek The Blue 5wqXptUn
Ml Heren Yadkin Jas Tweede Blauw Laag 1dwgx
Santorini Navy Unisex Rucanor wit 38 Maat Slippers 1wqx6A4
Cognac Casual 45 Aberdeen Maat Herenschoenen Leer Sportieve Travelin