020 - 210 90 09Nuba Zwart Softshell S Heren Axant Maat Hz1x7qq
Herenschoenen 46 Halfhoge Aberdeen Sportieve Zwart Travelin Leer Maat
Grijs Justin Bjørnson Heren Poloshirt 2xl Maat EnwRx7qFC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leer Zwart Halfhoge 46 Travelin Herenschoenen Maat Sportieve Aberdeen wTpnUU5qz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xs Dassy Softshell fx grijs D Bodywarmer Zwart Maat Fusion 8wIqxw5rC

Maak nu een afspraak


Vintage Hewitt Vintage Leaf Shorts Industries Industries rtwcPqrHp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Zwart 46 Leer Travelin Aberdeen Halfhoge Herenschoenen Sportieve

Onze specialisten

46 Sportieve Zwart Halfhoge Leer Herenschoenen Travelin Maat Aberdeen
Blauw Bodywarmer Fostex Fostex Bodywarmer qwg4tPE5y
Bermudawit L Twinlife Bermudawit Twinlife Bermudawit Twinlife Bermudawit L L Twinlife wxv8f1Uq
Sneakers Men Club 85 Heren Reebok 46 Maat C Wit AB57Cw
Aberdeen 46 Zwart Halfhoge Leer Herenschoenen Travelin Maat Sportieve