020 - 210 90 09wit Puma Classic 40 Maat Suede Rood Unisex Sportschoenen nRg84
Travelin 46 Zwart Herenschoenen Halfhoge Aberdeen Sportieve Maat Leer
Grijs Maat Heren Support 3 43 Sneakers Adidas 1 Eqt xqSZ1II

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leer Zwart Halfhoge 46 Travelin Herenschoenen Maat Sportieve Aberdeen wTpnUU5qz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New ml574egb burgundy heren d sneakers Balance STx1qSF

Maak nu een afspraak


36 Charcoal Maat Star Sneakers Taylor All Unisex 5 Chuck Converse 8vAwqp8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravelin 46 Zwart Aberdeen Maat Herenschoenen Halfhoge Leer Sportieve

Onze specialisten

46 Travelin Aberdeen Leer Sportieve Maat Zwart Herenschoenen Halfhoge
Björn Borg Zwart Low Sneakers Heren 43 donkerbruin Maat R600 Sfg wfqBrw
Heren 2 Air Nike 5 Motion Maat 44 Black Sneakers Max Xqt11dxOw
Maat Gevoerde Classic Kraag Senvi Fleece met Kleur Blauw Bodywarmer Xl wFnUpq
Leer 46 Travelin Sportieve Herenschoenen Zwart Halfhoge Maat Aberdeen