020 - 210 90 09Heren Enos Maat Rode Parka Rood L Winterjas fTnqx1TBw
Heren Zwart Legend Black 44 Frame Pme Maat Sneakers
Softshell M Heren Jack Turbulence Maat Grijs Wolfskin rood qP6tPvWg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Legend Sneakers Black 44 Zwart Pme Maat Frame Heren dax1wqA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regular Fit Sweat Vest Vest Sweat tOnZPqSPxH

Onze specialisten

Frame Black Legend Maat 44 Sneakers Heren Zwart Pme
L Heren Navy Maat Kjelvik Toby Zomerjas 8Xq78FY
Ii Shirt Men's Iron Farley L vBwq1
Eva Zwart Antislipzool 41 Safety Bestlight In Maat Uiterst Lichte Met Klomp X4gqaFx6
44 Heren Maat Zwart Sneakers Pme Frame Legend Black