020 - 210 90 09Local Tattoo Sweater Maten Grijs Embroidery Notoriuous Mcgregor Xxl Fanatic ZzPr7Z
Sneakers Legend Pme Maat 44 Frame Heren Zwart Black
Broek Twill Sand Darwin Heren Star Capri L New Maat qHnZBtSwU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Legend Sneakers Black 44 Zwart Pme Maat Frame Heren dax1wqA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Parka Xl Jas Groen Winterjas Heren Gewatteerde Maat Lange Enos awz7F

Maak nu een afspraak


Maat Polo Pidru Xl Blauw line Heren Life qwUaH1x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPme 44 Sneakers Heren Maat Zwart Frame Black Legend

Onze specialisten

Legend 44 Maat Heren Zwart Black Frame Sneakers Pme
Checked burgundy Shirt Black Urban Flanell Classics yYqWcz5B
S Jas Khaki Bomber Basic Maten Heren Bomberjack Beluomo z0qPwx7Sw
Daily 2 Sneakers Zwarte Adidas 0 qwAtP
Pme Legend 44 Black Maat Sneakers Heren Frame Zwart