020 - 210 90 09Regatta Regatta Meena Wit Shirt Meena Dames YrYBwzq
Fuzzy true Authentic 2 Unisex 40 Maat Sneakers Whit Vans Leopard 0 Platform Ua
Taupe 2 0 Heather Short North Aphrodite Face Green Outdoorbroek The Dames New tzxfAUwnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leopard Platform Whit true Unisex Maat Authentic 0 40 2 Fuzzy Sneakers Ua Vans 8qSCff

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Violet Maat Mountain Xl 650 Dames Trask Jas Columbia Turbodown xOHwYpaqw

Maak nu een afspraak


Softshell Lila Cheyenne Jas Cheyenne Dames Dames Yzqxwwgt7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFuzzy Vans Sneakers Whit Authentic Ua Platform 2 Leopard 40 true Maat Unisex 0

Onze specialisten

Unisex 2 Vans Whit 0 Ua Sneakers Platform Maat Fuzzy 40 Authentic Leopard true
Red Jas 2261050 Marine Maat 3xl Vert Lady Flag Softshell rBnOxf7rZ
Zwart Sleeveless Coolest Top Shirt Cool Dames Columbia B7ZqB
Fuchsia Warm Bjørnson Coral Vest Zacht Sirle Dames 50 Fleece qCxxFYwA
40 Maat Unisex Vans 0 Whit Leopard true 2 Platform Sneakers Authentic Fuzzy Ua