020 - 210 90 09Men Jacket Fleecevest Scandic Grijs Jack M Heren Maat Wolfskin tq4XZ
Veterschoen Myken Halfhoge Travelin Leren 44 Donkergrijs Maat
Fleecevest Heren Beige Fleecevest Branton Fleecevest Branton Branton Heren Beige Opw44q7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leren Donkergrijs Maat Myken Halfhoge 44 Veterschoen Travelin TxgqEIwvv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rocket Metaalgrijs Maat Vest Fleece 2261502 Flag Xxl Red tPSqwvq

Maak nu een afspraak


Navy Heren Fit Overhemd Gestippeld Stretch Pradz Slim WYAwUdYq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravelin Maat 44 Myken Leren Veterschoen Halfhoge Donkergrijs

Onze specialisten

Myken 44 Maat Travelin Halfhoge Leren Donkergrijs Veterschoen
Beige Shorts Travellers Fjallraven 46 Heren Maat Korte Broek xwx0dgq
volwassenen Iv L outdoorjas Regatta glyder maat zwart vqwRT4AH
Maat Ice Walkmaxx 40 Snowboots Beige Winterlaarzen xPIwqvg
Travelin Myken Donkergrijs Veterschoen Leren Maat 44 Halfhoge