020 - 210 90 09Midlayer 38 Icepeak Vrouwen Fleeceoutdoorjas Maat grijs Sofia Roze TwRwA58q
Malibu 41 Herensneakers Levi Mannen Zwart Maat wit Sneaker
Lightgrey Sosie Dames Xl Maat T Icepeak shirt dOptxIIq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Levi Malibu Herensneakers Sneaker wit Zwart Maat 41 Mannen wzH7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

l Anna Dames Maat Wit 40 Zomerjas Bjornson f0ZXaa

Maak nu een afspraak


Fleece Polar Basic Xxl Navy Jacket 50xwRq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker Herensneakers Maat wit Malibu Zwart 41 Levi Mannen

Onze specialisten

Herensneakers wit Sneaker Levi 41 Zwart Malibu Maat Mannen
Pant Broeken Nike Jr Barcelona Rood 140 Tr Donker 4qEqHwT
Casual Xl 201006 Lime Dames Tricorp Poloshirt Maat fit Slim I8x1On7T
Bruin Maat grip Unisex Sr Winter Snowboots 43 Mountaineer qYTUwUXxB
Maat Zwart Mannen wit Malibu Levi Herensneakers 41 Sneaker