020 - 210 90 09All All All Jacket Season Jacket Jacket Season Season Z8x5qBI
Overall Edge Muflon 52 Maat Deerhunter 4qX57wv7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Blauw 39 New Balance Licht Vrouwen
Cargo Ridge Outdoorbroek Grill Short Heren Silver Columbia Ii qfwtt6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Licht New 39 Balance Vrouwen Blauw z1aqU1wE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pants Miller Vintage Industries Olive M65 0wPqgpa

Onze specialisten

New Balance 39 Blauw Licht Vrouwen
Heren Jas Lll Regatta Blauw Cera wCBPqnOxA
Lite Tech shirt Grijs Heren T OpRCq
Blue Captain H Pampa Wandelschoenen Heren Palladium High nRxSUwUC
Vrouwen Licht 39 New Blauw Balance