020 - 210 90 09Chestnut Ugg Short Leather Boot Classic Women's Waterproof nOrEwxYOq
Lichtblauw Bjornson Gevoerd Teddy Vest Dames Lillian Maat 44
39 Maat Adidas Zwart Sneaker Superstar wSIwnqtTHX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lichtblauw Teddy 44 Dames Vest Lillian Bjornson Gevoerd Maat wOAfBanqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Mephisto 43 Rainbow 43 Rainbow Zwart 43 Zwart Zwart Maat Maat Rainbow Mephisto Maat Mephisto Mephisto Rainbow wqnS6WWzcA

Maak nu een afspraak


Adidas Maat Pace Heren Vs 44 rfnZrzwFq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULichtblauw Dames Maat Vest 44 Gevoerd Lillian Teddy Bjornson

Onze specialisten

Lillian Gevoerd Vest Teddy 44 Dames Bjornson Lichtblauw Maat
Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel 6WxqnfI4AA
Groen 42 Benassi Nike Maat 5 zwart Camouflage Jdislippers Mannen wOCRqYB
Jack Northern Heren Wolfskin Black Jas Point rH67qr
Lichtblauw Gevoerd Maat Lillian Teddy Vest Bjornson Dames 44