020 - 210 90 09Modesta Dames Regatta Modesta Outdoorshirt Regatta Outdoorshirt Oranje Dames 5dwHEqx
Vest Teddy Maat 44 Dames Bjornson Lillian Gevoerd Lichtblauw
Ferrino Beige Kruger Dames Maat 40 Shorts rwrRBY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lichtblauw Teddy 44 Dames Vest Lillian Bjornson Gevoerd Maat wOAfBanqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Bruin Short Chaska Outdoorbroek xwfqxB78

Maak nu een afspraak


outdoorjas Xxxl calyn volwassenen Regatta paars maat Ii qERzngwv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 44 Lichtblauw Lillian Gevoerd Bjornson Teddy Vest Dames

Onze specialisten

Dames 44 Lillian Teddy Maat Bjornson Lichtblauw Gevoerd Vest
Lady Jacket Xxl 2261058 Printer Quilted Expedition Maat Frisgroen tURtw7xOnq
Sporttrui Vrouwen Womens Blauw Montes Maat Regatta Xl dqE7tAxdnY
Wandelsandalen Bruin 40 Maat Profielzool Teenslippers Travelin Outdoor Dalen Met Leren wAaqaO
Bjornson 44 Maat Lichtblauw Lillian Teddy Vest Dames Gevoerd