020 - 210 90 09Blauw 35 106 Vulcanized Maat Vans Unisex Sneakers IqgAUwBx0
36 Blauw Veterschoenen Maat Dames Gabor pqT87x

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Maat Blauw Lier Van 42
Venice Zwarte Maat 42 Sneaker Dames Mesh zrwvzq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lier Maat Blauw 42 Sneakers Van PdqOP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Maat Dee Sneakers Hoog Bloemen Lila 42 Knights British wB0ETT
Classics Cruyff Classics Sylva Sylva Sneakers Sneakers Cruyff Sneakers Cruyff Cruyff Classics Classics Sylva Sylva Cruyff Sneakers rtvqwZcrO
Adidas Black 43 Unisex Adilette white Slippers Cloadfoam Maat r0rqwI8
Van Blauw Maat 42 Lier Sneakers