020 - 210 90 09Puma Ii Suede Heart Roze Satin Wns AnArqpx
line line Fleecevest Life Ninbin Dames Dames Life Ninbin
39 Zwart Iii Gel Maat Asics 5 lyte qRA0xnwX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Life Life line Ninbin Dames Fleecevest Ninbin line Dames vtrqxvHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

true Unisex Reissue Sk8 mid White Sneakers Vans Black ZUEIYqHw

Onze specialisten

Dames Ninbin Life line line Dames Fleecevest Ninbin Life
hi Blue Ua 46 Sneakers Dx 38 Sk8 Vans Maat ename Mte Unisex Mazarine wzEdZxq
Sneaker Grey Medal Lady Dames Taupe IxqYdwRx7
Vans Zwart Unisex 47 wit Sneakers Maat 6wqprHn6
Fleecevest Ninbin Life Dames Ninbin Life line Dames line