020 - 210 90 09Lfs Basket Classic Dames Maat Puma Sneakers 38 Zwart pTIqc
Ecco Sandaal Zwart Ecco Sandaal x0pqqawPv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Lang Outdoorbroek Blico Life Beige Xxl Maat line Mannen
Xsensible Grijs Maat 40 845 Jersey 3 30042 G vBqwvFTCx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Life Outdoorbroek Blico line Mannen Maat Lang Xxl Beige 6n6Svr8x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Beckie Beige Maat 41 Sneakers Guess dqTp0W

Onze specialisten

line Life Mannen Beige Lang Maat Outdoorbroek Blico Xxl
Dames White Vans 39 off Ward Logo Sneakers Black Maat mix qqrzERw
Zwarte D'lites Sneakers Zwarte Skechers Sneakers ww7FXqT
Air 37 Sneakers Jordan Maat Unisex Grijs 5 Eclipse vBRq8B
Lang Life Maat Blico Mannen Xxl Beige Outdoorbroek line