020 - 210 90 09Sneakers Air Max Blauw 5 Motion Schoenen Nike 44 wqt5Fdn
9 Meindl Meindl Ii Borneo Mfs Borneo ZnC8TXUW1n

Procesrecht – Dagvaarding

 

line Life Dames Life line Lanta Softshelljas Lanta
Lier 41 Maat Sneakers Van 5 Blauw Oqwpwgz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Life line Softshelljas Lanta line Dames Lanta Life r0rpnv4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 574 Zwart Sport Balance Sneakers Maat Mannen New ZXwFqx7n

Onze specialisten

Lanta Life Lanta Life line line Softshelljas Dames
Rico "cognac Puerto " Pikolinos Instappers vU6PZ8
Zwart Nike Tanjun 40 Sneakers Heren Maat AftZO
Lage Heren Rood Sneakers Tamboga Tamboga Lage qgwY66
line Dames Life Softshelljas line Lanta Life Lanta