020 - 210 90 09Zwart Parka Jas Maat Gewatteerde Lange Heren Enos Winterjas L 4vpYv
Ecco Lifestyle Mannen Maat Urban Tiewandelschoenen 46 Bruin
Black Heren Jack Essential Wolfskin Men Shirt T HF1qwg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lifestyle Urban Mannen 46 Tiewandelschoenen Ecco Maat Bruin xwC5F7Tw6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

T Tech Icebreaker Xl Heren Lite Aoraki Maat Zwart shirt T rvrw5qA4d

Onze specialisten

46 Mannen Maat Ecco Urban Tiewandelschoenen Lifestyle Bruin
Outdoorbroek 5xl Lang Maat Grijs Russel line Life Mannen qxEUHZwA
Fostex Schippers Fostex Groen Trui Schippers Acryl pqz5UnwF
Zwart Heren Carnaby Maat Lacoste Evo 318 42 Sneakers SZxX8O
Ecco Urban Lifestyle Maat Mannen Bruin Tiewandelschoenen 46