020 - 210 90 09Softshell zwart Senvi Maat Wit L Kleur Jas fxFqZ
Maat Bjornson 50 Dames Blauw Gevoerd Vest Teddy Lillian
line Dames Fleece Life Vest L Zwart Rata TIwIxdZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lillian 50 Gevoerd Blauw Vest Dames Bjornson Teddy Maat dcpfdWS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Regatta Connie Dames Groen Iii xnfnXZ

Maak nu een afspraak


Starling Zwart 44 Vest Maat Dames rYrwTHU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU50 Maat Lillian Blauw Vest Gevoerd Bjornson Teddy Dames

Onze specialisten

Vest Dames Gevoerd Lillian Blauw Teddy 50 Bjornson Maat
Jas Capuchon Jessie Life line Fleece Met Dames 1qI0w8vwp
Sweetness Dames Sportbodywarmer Blauw;marine Regatta L REqSxYRd
New Sneakers Balancemrl247ve Mannen Zwart Maat Eu 43 wvHBwaq
Bjornson Vest Dames Teddy 50 Lillian Blauw Maat Gevoerd