020 - 210 90 09Lange Wandelbroek Dames xl 42 Bjørnson Lisbet Ecru Maat OnzZqxP
Vest Teddy Maat Bjornson Blauw 50 Gevoerd Dames Lillian
44 Dames Sara Maat 2xl Bjørnson Wit Bodywarmer w8TCqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lillian 50 Gevoerd Blauw Vest Dames Bjornson Teddy Maat dcpfdWS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Activate Women Xt Dames Softshellbroek I1ccCFwqB6

Maak nu een afspraak


Dames Yampa Jay Ml Yampa Dames Ml Fleece qfW1FwWp6T

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Teddy Dames Maat Gevoerd 50 Bjornson Lillian Vest

Onze specialisten

Maat Gevoerd Lillian Teddy Blauw Bjornson Vest Dames 50
The North Taupe Aphrodite 0 Face Green 2 New Dames Outdoorbroek Heather Short rrORdwq
Grijs Regatta Dames Regatta Ramosa Ramosa Outdoortrui Outdoortrui 7EvBnYqnw
Fanorak Maat The L Dames Lupine Pink Evenings North And Face Jas Print TvBvwExU4q
Gevoerd 50 Lillian Maat Teddy Dames Vest Blauw Bjornson