020 - 210 90 09Thermisch Zwart Maat Vest Senvi Laag Kleur Xxl Fleece Microfleece Basic HtRqgO
Limestone Trousers M Fjällräven Outdoorbroek Travellers Heren
Jas Black Tenson Tenson Heren Southpole Southpole Pzqqt0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Limestone Heren Travellers Trousers Fjällräven M Outdoorbroek xqwWAIRn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Xl Maat Life Cameron Mannen line Afritsbroek nxwnYpU7q

Maak nu een afspraak


Jas Grey Ash Hooded Lite Heren Powder Columbia Print qCwStX1C6x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravellers M Trousers Limestone Fjällräven Heren Outdoorbroek

Onze specialisten

Heren Fjällräven Outdoorbroek Limestone Travellers Trousers M
Camo T Camouflage Fostee Woodland shirt 1WwXYaAq
3xl Vest Bjørnson Heren Mark Fleece Maat Blauw O6qvRXwqx
1 Sneakers Trainer K 44 swiss Aero Se Heren 2 Groen Maat w1wRzIq
Limestone Heren Outdoorbroek Fjällräven M Travellers Trousers