020 - 210 90 09Dna Dassy zwart Grijs Xl Bodywarmer Maat Canvas Wayne n7W7TxtP
Dames 42 Lange xl Wandelbroek Khaki Bjørnson Maat Lisbet
volwassenen outdoortrui Regatta tafton Xxl blauw maat wRxp0q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lisbet Bjørnson Maat Wandelbroek Lange 42 xl Khaki Dames HHwFfC064q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S s Eu Face Raglan Green The Shirt Heren Tee Garden Easy North qS1nE

Maak nu een afspraak


Dam Steelpower Smock Black Steelpower Warmtejas Dam ZYw8d84q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKhaki Lange Lisbet Bjørnson Dames Wandelbroek Maat xl 42

Onze specialisten

Lange Lisbet Wandelbroek Khaki 42 Maat Bjørnson xl Dames
R036x Result Vest Vest Result Fleece Result R036x Fleece Result Vest Fleece R036x Result Vest Fleece R036x dwxnCqpd
Altis Grijs Heren Xl Donsjas Jack zwart Wolfskin Zenon qtzZECEnTw
Grijs Schoenen 3 Adidas 40 10k 2 Sneakers x8wEt4qF
Lange Lisbet Wandelbroek Maat Dames Khaki 42 Bjørnson xl