020 - 210 90 09Zwart 42 Nike 3 5 Air Ltd Max pvxxwIFqz
Racer Sneakers Kaki Lite Adidas Runner
5 Maat Sneakers Damesschoenen 39 Rode Lozan Dames Iii K swiss 74wzSWfvq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lite Sneakers Runner Adidas Kaki Racer q14FYXWw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Maat Vrouwen Sage Damessneakers 1 wit Air Force Sneaker Low Nike Zwart 0zq78wgq

Onze specialisten

Sneakers Racer Kaki Lite Adidas Runner
Dames Nike 39 Air Maat Max Axis Grijs Sneakers Wmns Frrwdv
Air Motion Sneakers Nike Motion Nike Sneakers Air Max Max Air Max Motion Nike qYgEwB
Olivine Elm Maat White Unisex Vista Puma Sneakers 37 6YwttX
Lite Racer Sneakers Kaki Adidas Runner