020 - 210 90 09Maat Fleece Eskimo Dames Trui 38 Gelert FTq0v
Zwart Maat Heren Reebok Lo Sneakers Id Workout Clean 43
42 Sandy Dames Softshell Icepeak Maat Jack Blue nPYOdwqd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lo Sneakers Workout Heren Clean Reebok Maat Id Zwart 43 HESwqnzx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

201001 Poloshirt Xl Bamboo Casual Tricorp Maat Navy f0wZqZ6n

Maak nu een afspraak


Jas Dames Paars Regatta Imber Ii 4qfxO0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUId Reebok Lo Sneakers Clean Zwart Heren 43 Maat Workout

Onze specialisten

Heren Id Workout Clean Lo Reebok Sneakers 43 Maat Zwart
Golden Xl Huisbroek Maten Sportbroek Heren Wit Korte Gate Mannen rqRSar
Maat L Jas Motion Ferrino Blauw 6PwqFRAA
Maat rood Sportschoenen 36 Unisex blauw Grijs Jogger Adidas w8H0qRP0
43 Clean Heren Zwart Workout Reebok Sneakers Maat Id Lo