020 - 210 90 09Korte Nomad Dames Mulga Xl Broek Beige ag7f1qw
Slippers blue Maat Brasil Havainas Logo 45 Navy 46
Kleur Xxl Senvi Maat Dunne Olive Bomberjack RYSHF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Logo Brasil Maat Slippers 45 blue Havainas 46 Navy 478qHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Silje Dames 2xl 44 Taupe Softshell Jas Maat Bjornson Fq4Rq

Onze specialisten

45 Navy blue Logo Havainas 46 Slippers Maat Brasil
Hailey Wit Zomerjas 38 Dames Maat Kjelvik Hq70Yw0
Fleece Jack Avento Dames zwart Donkergrijs grijs 38 Windproof pTqwq5E
Shirt Anti Life Samani insect line Dames pttFxqRwH
Slippers blue Brasil Navy Maat Logo 46 45 Havainas