020 - 210 90 0936 Knights British Heren Blue Synthetisch Roco Hoog Sneakers PdqnfRH
blue Navy Havainas Maat 45 Slippers Brasil Logo 46
Unisex Ua Sneakers Sk8 41 hi Vans Grisaille Maat White true THf1qww

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Logo Brasil Maat Slippers 45 blue Havainas 46 Navy 478qHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoenen Unisex Torino Low Grisport Grijs pqATwnH

Onze specialisten

Logo Havainas 46 Maat 45 Brasil Navy blue Slippers
Zero Heren 44 Maat Max Air Blauw Nike 7CxEqB1w7n
Maat Sneakers Zwart Max Vision 42 Unisex Nike Air qHtY6wnx7
Blauw rood Maat Mannen Sneaker Sneakers Skechers 45 Heren Verse Point zwart Flash xOwTqWzFZ
Slippers Maat 46 Navy Brasil 45 Logo blue Havainas