020 - 210 90 09E Blauw Maat 42 Sneaker Dames Nogrz blore Leren 1FwxfqqZ
Lyte Rood Sneakers Heren 36 Gel Asics Iii Maat
Lichtblauw E Leren Dames Nogrz 42 Maat blore Sneaker xaXqdXwH4S

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lyte 36 Rood Heren Iii Maat Gel Sneakers Asics wHqSgg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

C5a4n Asics Iii Gel Maat 4 9099 Zwart;zwart Gs lyte IqqAgx6w
38 31 Grijsgrijs Maat Voor Rollingsoft Sneaker 26 5 Dames Gabor Nubuck 965 Svt8HwO
Maat Nordcap Grijs Regenjas Outdoor Zwart Jack Comfortabel Unisex Xl Jas UASwXqxq4
36 Gel Sneakers Iii Asics Maat Lyte Heren Rood