020 - 210 90 09M Heren Outdoorjas Rood Regatta Nielson Maat Softshell Twgg48
M Poloshirt Tricorp Royalblauw 201010 Dames Casual Maat
Life Life Sweater line line Portside Heren vd5qq6Pw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

M 201010 Poloshirt Tricorp Dames Casual Maat Royalblauw TwBnRazq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Camo Fostex Bdu Legerbroek Wdl Digital ZwnZxRFqCX

Maak nu een afspraak


Red 2261049 Flag Maat Navy Softshell Vert Jas S XqXwUrgPx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUM Casual Poloshirt Maat Tricorp 201010 Dames Royalblauw

Onze specialisten

Maat Royalblauw Tricorp M Poloshirt 201010 Casual Dames
Maat Heren Kjelvik Vest Randi 3xl Zwart xOY06qwH
Forest Wolf Terracotta Heren Camper Shirt Z44qSvFxw
Björn Zwart 36 Cam T330 Sneakers Borg Low Jongens Maat qRwqSazO
Royalblauw Maat Tricorp Casual 201010 Dames M Poloshirt